Wil je een laadpaal / laadpunt voor de deur van je huis of bedrijf? Dat kan. Echter wil je hier niet teveel voor betalen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en zorg dat je niet teveel betaald voor jouw laadpaal / laadpunt installatie.

Hoe zijn de elektrische laadpaal / laadpunt kosten opgebouwd?

De kosten voor een elektrische laadpaal / wallbox zijn opgebouwd aan de hand van verschillende onderdelen. Zo zijn er de kosten voor de laadpaal / laadpunt zelf, de eenmalige installatiekosten en de wettelijk verplichte keuring. Hieronder geven we een schatting van de kosten en gaan we dieper in op ieder onderdeel.

  • Kosten laadpaal / laadpunt: vanaf € 750,-
  • Installatie kosten: vanaf € 550,-
  • Wettelijk verplichte keuring + schema’s: vanaf € 175,-

Laadpaal of laadpunt?

Misschien wist je dit al, maar er zijn verschillende laadpunten voor een elektrische auto. Zo zijn er zogeheten 1-fase laadpunt maar ook 3-fase laadpunten.

Een fase 1 laadstation maakt gebruik van 230 volt en kan maximaal met 7,4Kwh per uur opladen, een 3-fase laadstation gebruikt 3 keer zoveel (krachtstroom). Dit houdt dus ook in dat je auto sneller kan opladen. Vaak zijn woningen voorzien van een 3 fase aansluiting met 3 x 25A, hiermee kan je de auto opladen met 11Kwh, heb je een 3x40A aansluiting dan kan je met 22Kwh opladen.

Het is goed om te weten dat de nieuwere auto’s allemaal over een grote accu beschikken, hierdoor is het vaak handig om minimaal een laadpunt aan te schaffen die 11Kwh kan opladen. Weet je niet wat voor aansluiting je heb? Geen probleem, voeg een foto toe van je meterkast en wij kijken dit voor je na.

Laadpunt offerte

Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden die van invloed zijn op de kosten van een laadpunt. Wil je deze bijvoorbeeld als muurmodel of toch als losse laadpaal? Zo kan je kiezen voor 1 of 2 oplaadpunten, een vaste- of losse stekker, misschien wil je wel load-balancing, of weet je nog niet wat je nodig hebt. Dan is het best om je hierover te laten adviseren. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan zodat we samen met u kunnen overleggen.

Installatie van een laadpunt

Er worden ook kosten in rekening gebracht voor de installatie van een laadpunt. Zo dient er werk te worden verricht in de meterkast. Bij installatie wordt er voor gezorgd dat het laadpunt op een aparte groep wordt ingericht. In sommige gevallen zal er ook wat graafwerk aan te pas komen voor de aanleg van een extra stroomkabel naar je laadpunt. EV-PowerSolutions kan dit direct voor je regelen, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te (laten) doen.

Direct besparen op de kosten met een slim laadpunt

Of je nou de kosten van een laadpaal / laadpunt voor thuis wil weten of voor je bedrijf: je wil goed geholpen worden. Je wil advies krijgen van mensen die met je meedenken naar de beste oplossing. Wij van EV-PowerSolutions zijn hierin jou perfecte partner. Omschrijf bij “Opmerkingen” kort de situatie en je vragen.
Aan de hand hiervan kunnen wij je een vrijblijvende offerte sturen.

Hoe werkt onze laadpunt installatie offerte?

  1. Vul de gevraagde gegevens in op het aanvraagformulier.
  2. Wanneer wij nog verdere vragen hebben nemen wij contact op en plannen we eventueel een plaatsbezoek in.
  3. Wij maken de offerte.
  4. Ga je akkoord? Dan zetten wij de offerte door als order, je ontvangt dan van ons een voorschot factuur.
  5. Na ontvangst van het voorschot plannen we de plaatsing in.
  6. Op de dag van afspraak komen wij langs en installeren het geheel.
Eventueel enkele foto's:
Ik heb ook interesse in: